Volgende
Allergievoer voor hond en kat

Allergievoer voor hond en kat

Net als mensen kunnen honden en katten allergisch zijn voor bepaalde bestanddelen die in hun voeding zijn verwerkt. Het is vaak lastig om te bepalen of een bepaalde aandoening wordt veroorzaakt door een bepaald soort voedsel.

Symptomen allergie

Er zijn verschillende symptomen die kunnen duiden op een allergische reactie: 

  • Matige tot ernstige jeuk en huidklachten aan de oren, poten, lies en oksel zijn veelvoorkomende klachten. 
  • Daarnaast treed er ook jeuk op aan de snuit en ogen. Ook kunnen je huisdieren last krijgen van kaalheid, rode plekjes en bultjes. 
  • Niet altijd hoeven de symptomen ernstig te zijn, het kan zich ook beperken tot een schilferige of vettige vacht. 
  • In enkele gevallen kan een oorontsteking voorkomen en bij 10 tot 30% van de gevallen treden maag- en darmklachten op. Je kunt hierbij denken aan diarree en braken. 
  • Een voedselallergie kan aangeboren zijn, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Soms komt een allergie uit het niets opzetten na een aantal jaar.

Eliminatiedieet voor hond of kat

Een manier om erachter te komen of je hond of kat allergisch is voor een bepaald bestanddeel uit haar voedsel, is het volgen van een eliminatiedieet. Bij een eliminatiedieet ga je zelf het eten van je hond of kat klaarmaken. Iedere keer gebruik je weer een ander soort vlees en groente om te kijken hoe je huisdier hierop reageert. Het nadeel hiervan is dat het voedingspatroon van je hond of kat tijdelijk wordt beperkt. Hierdoor kan het voorkomen dat je hond of kat essentiële bouwstoffen mist die zij nodig heeft om gezond te blijven.

Gelukkig kan dit voorkomen worden, er bestaan namelijk bepaalde supplementen die aan het eliminatiedieet kunnen worden toegevoegd. Daarnaast hoef je niet per se zelf het eten te bereiden, er bestaan ook al kant-en-klare producten die je kunt gebruiken voor het eliminatiedieet. Er zijn verschillende producenten die voeding voor een eliminatiedieet produceren zoals Hill’s, Energique en Naturis paard. Animall.be heeft een ruim assortiment aan dergelijke producten. Bekijk hier het hele assortiment aan allergievoer voor je hond of allergievoer voor je kat. 

Speciaal allergievoer voor hond en kat

Tegenwoordig bestaat er gelukkig ook speciale allergievoeding voor je hond of kat. Biofood is bijvoorbeeld een producent van dierenvoeding die ook speciaal voer maakt voor honden en katten met een bepaalde allergie. De voeding is voorzien van speciale eiwitten die wel door je huisdier kunnen worden verdragen. Dit zal ervoor zorgen dat je hond of kat minder last heeft van haar klachten.

Dit type dierenvoeding wordt ook wel hypoallergeen voer genoemd. Het kan noodzakelijk zijn dat je nog bepaalde supplementen moet toevoegen bij het hypoallergene voer. Ben je op zoek naar hypoallergeen voer voor je hond of kat? Wil je ook de bijbehorende supplementen hebben? Dan zijn er verschillende producenten die dit voedsel aanbieden zoals Natural Greatness, Opti-life, Hill’s, True Instinct en Renske.

Vorig artikel De verschillende geleide honden
Volgend artikel Biologisch voer hond en kat

Laat een bericht achter

Opmerkingen worden moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze online komen te staan.

* Verplicht