Volgende
25 populairste hondenrassen België

De 25 leukste hondenrassen in België

In België tellen de Belgische gezinnen zo’n 1,5 miljoen honden. Dit betekent dat ongeveer 1 van de 5 huishoudens minstens een hond hebben. Ben jij een echte hondenliefhebber en wil je ook een viervoeter in je leven? Lees dan verder over de 25 leukste hondenrassen in België.

Labrador

De Labrador is een hondenras dat veel wordt gezien in gezinnen. Ze zijn sociaal, zachtaardig en kunnen goed met kinderen omgaan. Daarnaast zijn ze actief en graag in de buitenlucht. Als jij net zo energiek bent als een Labrador, is het misschien wel de perfecte hond voor jou.

Lees hier alles over de Labrador

Labrador

Labradoodle

De Labradoodle is een kruising tussen de Labrador en de Poedel. Ze zijn vriendelijke gezelschapshonden en worden veel ingezet als blindengeleidehond, omdat ze enorm intelligent zijn. Ook eisen ze veel aandacht van je. Ben je bereid om veel liefde en aandacht te geven aan je hond? Dan is de Labradoodle ideaal.


Lees hier alles over de Labradoodle

Rottweiler

Vanwege de grootte van de hond, worden Rottweilers vaak ingezet als gezinshond, waakhond of politiehond. Het zijn alerte, evenwichtige en zelfverzekerde honden, waardoor ze een baasje nodig hebben die geestelijk overwicht heeft. Als je een ervaren hondenbaasje bent met geestelijk overwicht, is de Rottweiler misschien wel jouw volgende hond.

Lees hier alles over de Rottweiler

Husky

De Husky is een vrolijke en actieve hond, die het beste tot zijn recht komt bij een actief baasje. Dit hondenras is alert en gericht op de omgeving, maar totaal niet wantrouwend of agressief tegen vreemden en andere honden. Door hun intelligentie, hanteerbaarheid en gewilligheid, zijn ze fijn gezelschap en harde werkers.

Lees hier alles over de Husky

 

Golden Retriever

Golden Retrievers zijn zachtaardige, energieke en intelligente honden. Ze houden van aandacht en kunnen goed met onbekenden en kinderen omgaan, waardoor ze ideale gezinshonden zijn. Vanwege hun energie en uithoudingsvermogen, passen ze perfect bij een actief baasje die tijd voor ze heeft.

Lees hier alles over de Golden Retriever

Duitse Herder

Dit hondenras stond bekend als een schaapherdershond, maar wordt nu vooral ingezet als politiehond, blindengeleidehond of hulphond. Dit komt doordat ze erg intelligent zijn. Om deze reden hebben ze dan ook een baasje nodig die duidelijke regels stelt. Het wordt niet aangeraden om een Duitse Herder alleen met kinderen te laten, omdat ze de neiging hebben om hun gezin te verdedigen tegen anderen.


Lees hier alles over de Duitse Herder

Bulldog

Vroeger werd de Bulldog gefokt voor gevechten met stieren. Tegenwoordig is dit verboden en hebben ze meer een functie als gezelschapshond. Het zijn vriendelijke honden die passen bij een rustige eigenaar die duidelijke regels heeft en hem veel aandacht kan geven.

Lees hier alles over de Bulldog

Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback is een sterke en atletische hond. Ze staan bekend om hun intelligentie, zelfverzekerdheid en eigenwijsheid. Met hun baasje zijn ze gehecht en aanhankelijk. Doordat dit hondenras erg energiek is, hebben ze veel beweging nodig en gaan ze goed samen met een actief baasje die duidelijk leiding kan geven.

Lees hier alles over de Rhodesian Ridgeback

Mechelse Herder

De Mechelse Herder komt van oorsprong uit Mechelen in België. Hij staat bekend om zijn waaksheid en grote trouw aan zijn baasje. Vaak worden ze ingezet als politiehond, waakhond en gezinshond, omdat ze hun gezin het liefst willen beschermen tegen kwaadwillenden. Ze hebben een baasje nodig die veel aandacht aan ze kan schenken.

Lees hier alles over de Mechelse Herder

Berner Sennen

Dit hondenras is groot, vriendelijk en erg gehecht aan het gezin. Een typische kenmerk van een Berner Sennen is hun aanpassingsvermogen. Als ze te weinig beweging krijgen, kunnen ze dan ook sloom worden. Mits je de Berner Sennen goed traint, is hij kindvriendelijk en kan hij goed met andere huisdieren overweg.

Lees hier alles over de Berner Sennen

Australische Herder

Een enorm populaire gezelschapshond, is de Australische Herder. Ze zijn slim, gefocust en actief. Hierdoor komen ze het beste tot hun recht bij een baasje die bereid is om ze genoeg aandacht en beweging te geven. Dit hondenras is een van de slimste hondenrassen, waardoor je ze goed moet trainen.

Lees hier alles over de Australische Herder

Boerboel

De Boerboel is een sterke en waakzame hond. Over het algemeen zijn ze vrij rustig, maar ze zullen door het vuur gaan voor hun baasje. Dit maakt ze ook vrij territoriaal. Een goed getrainde Boerboel zal zowel goed om kunnen gaan met mensen en andere dieren in het gezin.

Lees hier alles over de Boerboel

Border Collie

Border Collies zijn slimme, enthousiaste en alerte honden. Door hun verleden als schapendrijver, hebben ze een sterke achtervolgingsdrift en uithoudingsvermogen. Om dit niet uit de hand te laten lopen, hebben ze een stabiele en actieve baas nodig die al enige ervaring met honden heeft.


Lees hier alles over de Border Collie

Bouvier

Net als de Mechelse Herder, komt de Bouvier ook oorspronkelijk uit België, naast andere landen. Het zijn kalme, waakzame en energieke honden. Ze worden veel ingezet als waak- en verdedigingshond, maar ook als gezelschaps- en gezinshond. Ze hebben veel beweging nodig en zijn het liefst een deel van de dag buiten.

Lees hier alles over de Bouvier

Bullmastiff

Bullmastiffs zijn vriendelijk en aanhankelijk. Ze zijn loyale en meegaande gezinshonden, waardoor ze geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Doordat ze redelijk zelfstandig zijn, kan de training wel een uitdaging zijn. Met andere huisdieren moet je voorzichtig zijn, want dit hondenras kan minder tolerant zijn tegenover hen.

Lees hier alles over de Bullmastiff

Cane Corso

De Cane Corso is een sportieve, intelligente en evenwichtige hond. Het is een trouw en alert hondenras. De Cane Corso past goed bij een baasje die een natuurlijk overwicht heeft, consequent leiding kan geven en de hond voldoende beweging kan bieden. Als ze goed zijn gesocialiseerd, kunnen ze goed met andere honden en dieren overweg. Ook met kinderen is dit het geval, maar het is wel aan te raden om toezicht te houden.

Lees hier alles over de Cane Corso

Dalmatiër

De Dalmatiër is bekend van de Disneyfilm ‘101 Dalmatiërs’ en zijn energiek en speels. Het zijn loyale gezelschapshonden die goed overweg kunnen met kinderen. Ze zijn vrij intelligent en goed te trainen, maar kunnen niet goed alleen thuis zijn.

Lees hier alles over de Dalmatiër

Dobermann

Dobermanns staan bekend als krachtige en waakzame honden, die veel energie hebben en dan ook veel beweging nodig hebben. Ze komen dan ook het beste tot hun recht bij een actief baasje. Zo niet, dan kunnen ze prikkelbaar worden of agressief gedrag vertonen. Als je de Dobermann goed traint, zijn ze aanhankelijk, lief en loyaal naar hun baasje.


Lees hier alles over de Dobermann

Duitse Dog

Een grote en zachtaardige hond is de Duitse Dog. Ze zijn zowel rustig, aanhankelijk en gevoelig, als waakzaam en zelfstandig. Een duidelijke en consequente opvoeding is belangrijk, omdat ze anders eigenwijs kunnen worden en de neiging kunnen hebben om de leiding te nemen. Dit hondenras is graag actief en blijft het liefst bij zijn baasje.

Lees hier alles over de Duitse Dog

Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond is een grote, maar zachtaardige hond. Dit hondenras is waakzaam en verdedigt zijn gezin graag, maar ze zijn niet agressief. Ook zijn ze vrij actief en genieten ze van hun dagelijkse wandelingen.

Lees hier alles over de Ierse Wolfshond

Maltezer

Maltezers zijn kleine, vriendelijke en actieve honden. Ze zijn sterk gehecht aan hun baasje en zijn niet graag alleen. Dit hondenras kan goed met kinderen en andere huisdieren overweg. Naar vreemden zijn ze ook vriendelijk opgesteld.

Lees hier alles over de Maltezer

Newfoundlander

De Newfoundlander is een zachtmoedig, vriendelijk en zelfverzekerd hondenras. Hij staat vooral bekend als een echte zwemliefhebber. Ook zal hij niet over zich heen laten lopen door anderen. Dit hondenras zal het beste passen bij een evenwichtige eigenaar die een consequente opvoeding hanteert en tijd steekt in de vachtverzorging.

Lees hier alles over de Newfoundlander

Terriër

De Terriër is een vrolijke, energieke en nieuwsgierige hond die wel eens eigenwijs kan zijn. Ook is het een zelfstandige en moedige hond die van aandacht houdt. Ze passen goed bij een actief baasje die goed leiding kan geven. Daarnaast kunnen ze goed overweg met kinderen en andere honden.

Lees hier alles over de Terriër

Vizsla

De Vizsla is vriendelijk, alert en zeldzaam. Ze zijn gehecht aan hun familie en de mensen die ze kennen. Ook zijn ze waakzaam, waardoor ze ook zullen blaffen bij het zien van gevaar of bezoekers. Tegenover oudere kinderen en andere honden zijn ze sociaal. Het is geen kalme hondenras en ze houden ervan om te kauwen op dingen.

Lees hier alles over de Vizsla

Sheltie

De Sheltie, oftewel de Shetland Sheepdog, is intelligent, beweeglijk en enthousiast. Vroeger werden Shelties ingezet als schapenhoeder, maar tegenwoordig zijn het sportieve gezelschapshonden. Daarom passen ze ook goed bij een actief baasje. Ze kunnen goed overweg met andere honden. Met kinderen die ze kennen, zullen ze ook goed om kunnen gaan.


Lees hier alles over de Sheltie

Vorig artikel Het verzorgen van een puppy
Volgend artikel Tips voor het kopen van een kattenmand

Laat een bericht achter

Opmerkingen worden moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze online komen te staan.

* Verplicht