Volgende
Dieetvoer voor hond en kat

Dieetvoer voor hond en kat

Je huisdieren behoort tot je familie en is een echte trouwe vriend. Daarom wil je jouw huisdier zo goed mogelijk verzorgen en alle aandacht geven. Gezonde voeding is daarbij essentieel als je jouw huisdier gezond wilt houden. Helaas kan het voorkomen dat jouw huisdier ziekt wordt en een speciaal dieet moet volgen. In dit artikel leggen wij je uit wat je moet weten over dieetvoer voor je hond of kat.

Overgewicht bij hond en kat

Net als mensen kunnen honden en katten te maken krijgen met overgewicht. De oorzaak hiervan is vaak vrij eenvoudig te verklaren. Veel honden en katten bewegen vaak te weinig en in combinatie met te veel voeding leidt dit al snel tot overgewicht. Vaak probeert men dit te compenseren door minder voeding te geven, maar niet altijd helpt dit. In dit geval is het verstandig om speciaal dieetvoer aan je hond of kat te geven.

Het is belangrijk dat je hond of kat voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijg om geen gezondheidsaandoeningen te krijgen. Met speciaal dieetvoer krijgt je huisdier alle belangrijke bouwstoffen binnen. Daarnaast leidt je hond of kat geen honger. Dieetvoer zorgt er namelijk voor dat je hond of kat een vol gevoel krijgt zonder dat er extra calorieën worden toegediend. Ben je op zoek naar dieetvoer dat gericht is op het bestrijden van overgewicht van je hond of kat? Bekijk dan hier ons assortiment aan dieetvoer voor je hond of dieetvoer voor je kat.

Dieetvoer voor het gebit

Het kan voorkomen dat je hond of kat te kampen heeft met een slecht gebit. Veelvoorkomende klachten bij het gebit van honden zijn bijvoorbeeld tandplak en tandsteen. Er bestaan speciale hondenbrokken die het gebit van je hond kunnen bevorderen. Zo zijn er hondenbrokken die een hardere structuur hebben. Echter, als je hond veel pijn heeft, kan dit juist een averechts effect hebben. Het kan dan juist lonend zijn om voeding met een zachtere structuur aan je hond te geven. Het type voeding dat nodig is, hangt dus af van de gebitsklachten die je hond ervaart. Bij Animall.be hebben we verschillende soorten voeding die het gebit van jouw huisdier kan bevorderen, zoals de producten van Hill’s oral care. 

Dieetvoer voor ziekten bij hond en kat

Honden en katten kunnen met verschillende ziektes te maken krijgen. Het gaat hierbij om ziektes die variëren van maag- en darmklachten tot hartproblemen. Als je vermoeden hebt dat je hond of kat ziek is, twijfel dan niet en zoek een dierenarts op. De dierenarts zal een diagnose vaststellen en kan mogelijk een speciaal dieet voorschrijven voor jouw hond of kat. Het kan zijn dat je een speciaal recept van de dierenarts krijgt, maar veel dieetvoer kan tegenwoordig ook in de meeste dierenspeciaalzaken worden besteld. Ook bij Animall.be vind je een ruim aanbod aan dieetvoer. Wij verkopen onder andere de producten van Hill’s, Biofood, Natural Greatness en Opti-life.

Vorig artikel Tips voor het kopen van een kattenmand
Volgend artikel De bench, een veilig plekje voor uw hond.

Laat een bericht achter

Opmerkingen worden moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze online komen te staan.

* Verplicht