Volgende
Drie tips voor het opvoeden van je hond

Drie tips voor het opvoeden van je hond

Lijkt het u leuk om een hond als huisdier te nemen? Dan kunt u ervoor kiezen om een hond te nemen die al is opgevoed en zindelijk is. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een puppy. U kiest er hier bewust voor om uw hond helemaal zelf op te voeden. Helaas komt hier ook veel bij kijken. Hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat uw hond ook daadwerkelijk luistert, wanneer moet u uw hond belonen en wanneer moet uw hond worden gestraft? Dat zijn allemaal lastige vragen en het kan soms moeilijk zijn om hier helemaal zelf achter te komen. Hebt u het gevoel dat u moeite hebt met het opvoeden van uw hond? Dan bent u hier op het juiste adres. U vindt in dit artikel verschillende tips om uw hond beter op te voeden.

Zindelijkheid

Het is belangrijk dat uw hond snel leert om zindelijk te worden. U wilt natuurlijk niet dat uw hond zijn behoeften op uw nieuwe tapijt doet. Het is belangrijk dat u veel naar buiten gaat met uw hond. Vooral na een maaltijd of na het drinken is het belangrijk dat u naar buiten gaat. Vaak zijn dit de momenten dat uw hond zijn behoeften zal doen. Beloon uw hond als hij buiten zijn behoefte heeft gedaan. Dit zal ervoor zorgen dat hij begrijpt dat het goed is om buiten zijn behoeften te doen. De beloning kan bijvoorbeeld een koekje zijn, maar een paar aardige woorden zijn ook voldoende. Vaak gaan honden rondjes draaien en snuffelen voordat ze hun behoeften moeten doen. Ga dus op tijd naar buiten toe als u dit waarneemt. Uiteraard dient u de grote boodschap op te ruimen. Zorg er dus altijd voor dat u poepzakjes bij u hebt.

Bench

Wij raden u zeker aan om een hondenbench te kopen. Als u uw hond even alleen moeten laten, dan kunt u uw hond in de bench zetten. Zo voorkomt u dat uw hond kattenkwaad gaat uithalen terwijl u even niet aan het opletten bent. Gebruik een bench niet om uw hond te straffen, dan associeert hij de bench/opgesloten worden als een straf. De bench moet een plek zijn waar de hond tot rust kan komen. Als uw hond iets verkeerd heeft gedaan, kan u de hond daar op wijzen, en vervolgens even negeren. De bench kan u best op een rustige plek zetten, waar u toch toezicht kan houden, maar waar de hond toch de nodige rust vind en niet voortdurend geprikkeld wordt. 

Buiten zonder lijn

Een belangrijk proces van het opvoeden is het los laten lopen van uw hond. In het begin zijn honden heel erg speels en zullen ze snel weglopen. Daarom zijn er rollijnen ontwikkeld waarmee u ervoor zorgt dat uw hond meer bewegingsvrijheid heeft. Het is wel belangrijk dat u uw hond af en toe los laat lopen om hem te laten wennen aan zijn vrijheid'. Dit kan perfect in de tuin als de tuin omheind is. Er zijn ook afgesloten hondenspeelweides. Wanneer je geen ervaring hebt met honden is het raadzaam om naar de hondenschool te gaan. Niet elke hond moet zijn diploma africhting behalen. Maar de puppyklas is zeker een must om te socialiseren met mens en hond. De grotere rassen hebben zeker baat bij een goede gehoorzaamheidstraining. Wanneer de hond naar de commando's van zijn baas luistert, kan je hem geleidelijk meer vrijheid geven en los laten op openbare plaatsen.

Vorig artikel Trainen van uw honden
Volgend artikel Must haves voor hondeneigenaren

Laat een bericht achter

Opmerkingen worden moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze online komen te staan.

* Verplicht