Volgende
Glutenvrij voer hond en kat

Glutenvrij voer hond en kat

We leven in een tijd waarin veel aandacht wordt besteed aan gezondheid en voeding. Ook voor onze huisdieren willen we het beste. Daarom is het belangrijk dat jij over gezonde voeding voor je hond of kat beschikt. Het kan voorkomen dat je hond of kat allergisch is voor bepaalde voedingstoffen, glutenallergie kan er hier één van zijn. In dat geval is het aan te raden om over te stappen op glutenvrije voeding. Verder is glutenvrije voeding ook aan te raden als je hond of kat niet per se een intolerantie heeft, het is namelijk ook gewoon gezond. In dit artikel zullen we meer uitleg geven over glutenvrije voeding voor je hond of kat.

Verschil glutenallergie en graanallergie bij hond of kat

Het kan voorkomen dat je hond of kat een glutenallergie heeft. Maar wat is een glutenallergie eigenlijk? Vaak worden de termen glutenallergie en graanallergie gezien als synoniemen, maar de twee woorden betekenen niet hetzelfde. Bij een graanallergie is je huisdier specifiek allergisch voor granen, maar bij een glutenallergie is jouw huisdier allergisch voor bepaalde eiwitten die in sommige graansoorten voorkomen. Deze eiwitten zijn voornamelijk te vinden in rogge, gerst en tarwe. Een hond of kat die allergisch is voor granen is dus per definitie ook allergisch voor gluten. Maar een glutenallergie impliceert niet meteen een graanallergie.

Glutenallergie herkennen

Het is belangrijk dat je herkent dat je hond of kat last heeft van een glutenallergie zodat je kunt overstappen op de juiste voeding. Een glutenallergie kun je meestal herkennen aan problemen bij de spijsvertering. Zo kan je hond of kat last hebben van diarree of braken. Dit leidt er weer toe dat je huisdier onvoldoende voedingstoffen binnenkrijgt. en afvalt. Jeuk en vachtproblemen kan ook een aanwijzing zijn. Bij twijfel raden we altijd aan om een dierenarts te raadplegen. Aan de hand van een eliminatiedieet kan je kijken waar uw hond of kat gevoelig voor is. Wanneer je zeker weet dat je huisdier last heeft van glutenallergie, is het aan te raden om over te stappen op glutenvrije voeding. In het begin zal dit even wennen zijn voor je hond of kat. Daarom raden we aan om gefaseerd over te stappen op glutenvrije voeding. Je mengt eerst de normale voeding met het glutenvrije voedsel. Geleidelijk verhoog je de hoeveelheid glutenvrije voeding totdat je huisdier hier helemaal aan is gewend.

Glutenvrij voedsel bestellen voor je hond of kat

Bij een glutenallergie raden we aan om glutenvrij voedsel te bestellen, maar je kunt ook glutenvrij voedsel bestellen als je hond of kat niet allergisch is voor gluten. Glutenvrij voedsel is namelijk ook gewoon gezond! Bij Animall.be kun je verschillende merken bestellen die glutenvrij voedsel leveren. Dit zijn bijvoorbeeld Biofood, Instinct, Opti-life, Symply, Renske en Farmfood. Wil je ook graag glutenvrije voeding bestellen voor je hond of kat?


Bekijk hier het assortiment aan glutenvrije honden voeding en glutenvrije katten voeding van Animall.be.

Vorig artikel Biologisch voer hond en kat
Volgend artikel Graanvrij voer voor hond en kat

Laat een bericht achter

Opmerkingen worden moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze online komen te staan.

* Verplicht