Volgende
Graanvrij voer voor hond en kat

Graanvrij voer voor hond en kat

Tegenwoordig letten we steeds meer op ons eigen eetpatroon, daar komt bij dat we ook het allerbeste voor onze huisdieren willen. Overstappen op graanvrij honden- en kattenvoer is hierbij een populaire zet. Er zijn verschillende redenen om over te stappen op graanvrij dierenvoedsel. Het bevorderen van de gezondheid is hier één van, maar het komt ook vaak voor dat je hond of kat een graanallergie heeft. In dat geval is het ook belangrijk om over te stappen op graanvrije voeding. In dit artikel zullen we je meer vertellen over graanvrij voer voor je hond of kat.

Graanallergie bij hond of kat

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er een verschil bestaat tussen graanallergie en glutenallergie. Deze woorden worden vaak als synoniem gebruikt, maar dat is niet het geval. Graanallergie betekent specifiek dat je hond of kat allergisch is voor granen. Gluten beperken zich tot bepaalde eiwitten van bepaalde granen. Een graanallergie impliceert dus ook een glutenallergie, maar andersom hoeft niet het geval te zijn. In veel voedingsproducten voor honden en katten zitten granen verwerkt. Het kan dus voorkomen dat jouw huisdier hier allergisch voor is.

Het detecteren van een allergie is belangrijk, vaak kun je dit herkennen aan problemen bij de vertering van het voedsel, denk hierbij bijvoorbeeld aan diarree. Dit leidt er weer toe dat jouw hond of kat niet voldoende voedingstoffen binnenkrijgt, wat weer zorgt voor een zwakkere gezondheid. Wanneer er dus sprake is van een allergie, is het essentieel om over te stappen op graanvrij voer.

Overstappen op graanvrij honden- of kattenvoer

Je kunt ook overstappen op graanvrij voedsel als je huisdier niet last heeft van een graanallergie. Graanvrij voedsel is over het algemeen ook gezonder, omdat de kwaliteit van het voedsel over het algemeen beter is. Het kan voor je hond of kat even wennen zijn om over te stappen op graanvrij voedsel. Daarom raden we aan om het voedsel eerst te mengen met het normale voedsel. Je kun dan geleidelijk meer graanvrij voer toevoegen.

Graanvrij voer bestellen voor je hond of kat

Er zijn verschillende merken die graanvrij voer op de markt hebben gebracht. Een aantal belangrijke producenten zijn Biofood, Opti-life, Symply, Yarrah, Instinct, Renske en Carnilove. Wil je ook graag graanvrij voer bestellen voor je hond of kat? Bij Animall.be vind je een ruim assortiment.

Bekijk dan hier ons assortiment aan graanvrij droogvoer voor je hond, graanvrij natvoer voor je hond of graanvrij voer voor je kat van Animall.be

Vorig artikel Glutenvrij voer hond en kat
Volgend artikel Het verzorgen van een puppy

Laat een bericht achter

Opmerkingen worden moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze online komen te staan.

* Verplicht