Volgende
KONG het populairste hondenspeeltje ter wereld!

KONG het populairste hondenspeeltje ter wereld!

De KONG is een geweldig speeltje omdat het je hond traint en bezighoudt. Het kauwen op het rubber is ook goed voor het gebit van uw hond. Hondeneigenaren gebruiken het om de hond te vermaken maar ook om vervelend gedrag af te leren zoals verlatingsangst. 

Daarbij is de KONG ontzettend duurzaam. Je hond heeft jaren plezier van 1 KONG, omdat het is gemaakt van bijna onverwoestbaar natuurlijk materiaal, met een zeer hoge kwaliteit. Er zijn verschillende KONGS beschikbaar, afhankelijk van het bijtgedrag van uw hond.

Rood is voor de gemiddelde kauwers, roze of blauw voor puppy's, paars voor senioren en zwart voor de allersterkste kauwers zoals de Rottweilers, Herders en Dogachtigen.

Geschiedenis : Kong is ontstaan in 1970 door een automonteur en zijn gepensioneerde hond Fritz uit het dierenasiel, die jaren als politiehond had gewerkt.  Fritz was dol op stenen, maar al dat kauwen was niet goed voor zijn tanden.  Op een dag is Fritz gaan lopen met een onderdeel van de vering van een VW busje. Dit was superleuk speelgoed voor Fritz, hij kon kauwen naar hartenlust, en het speeltje stuiterde nog eens wanneer zijn baas het weggooide. 

De voormalig automonteur ging experimenteren met de samenstelling van het rubber, de grootte en de vorm. In 1976 werd de KONG officieel op de markt gebracht.  Pas in 1983 kende het een groot succes. Ondertussen is KONG een begrip bij hondeneigenaren.

Klik hier voor je eerste KONG. 

Vorig artikel De bench, een veilig plekje voor uw hond.
Volgend artikel Waarom kiezen voor ecologisch voer voor je hond?

Laat een bericht achter

Opmerkingen worden moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze online komen te staan.

* Verplicht