Volgende
Tips voor het kopen van een kattenmand

Tips voor het kopen van een kattenmand

Een kattenmand is één van de basisvoorzieningen die je kat nodig heeft om comfortabel in jouw huis te leven. Daarom is het belangrijk dat je de juiste kattenmand voor jouw trouwe vriend koopt. Maar wat is eigenlijk een geschikte kattenmand voor jouw kat? In dit artikel geven we een aantal tips voor het kopen van de juiste kattenmand. Zo zal jouw kat zich snel thuis voelen!

1. Een kattenmand moet comfortabel zijn

Net zoals je zelf in een warm en zacht bed slaapt, heeft je kat dezelfde verlangens. Katten houden van zacht materiaal waarin ze lekker kunnen liggen. Het is dus belangrijk dat je kijkt naar het materiaal van de kattenmand. We raden je aan om harig materiaal te kopen wanneer het koud is. Ook bestaan er kattenmanden die aan je verwarming bevestigd kunnen worden. Zo is jouw kat voorzien van extra warmte in de koude maanden. In de zomermaanden kan juist wat luchtiger materiaal meer comfort bieden. Denk hierbij aan kussenachtig materiaal dat juist wat minder harig is. Houd ook rekening met het feit dat jouw kat allergisch kan zijn voor bepaalde materialen.

2. Extraatjes van de kattenmand

Er zijn natuurlijk veel soorten kattenmanden. Je hebt simpele kattenmanden die puur zijn ingericht als slaapplek voor je kat. Maar een kattenmand kan veel meer bieden dan alleen een slaapplek. Zo kan een kattenmand voorzien zijn van speelse elementen, bijvoorbeeld een huisje met tunneltjes en meerdere ingangen. Je kat zal hier heel blij mee zijn gezien katten speelse dieren zijn. Daarnaast is het ook leuk om te zien dat jouw trouwe vriend plezier beleeft.

3. Het formaat van de kattenmand

Het formaat van de kattenmand is natuurlijk een belangrijk aspect. Een kleine kat zal natuurlijk minder ruimte nodig hebben dan een grote kat. Maar de hoeveelheid ruimte die jij thuis beschikbaar hebt, is natuurlijk ook een beperkende variabele. Wij raden je aan om jouw kat op te meten, reken hier nog een paar extra centimeters bij en je hebt vervolgens de minimale afmetingen die jouw kat nodig heeft.

4. Een wasbare hoes

Het gebruiksgemak is natuurlijk ook belangrijk bij het kiezen van de juiste kattenmand. Kies bij voorkeur een kattenmand waarvan de hoes losgemaakt kan worden. Zo kun je eenvoudig de hoes in de wasmachine stoppen wat je een hoop schoonmaakwerk bespaart. Kijk ook of de kussen zelf wasbaar is, dit kan handig zijn als de kussen vies wordt zodat je niet per se een nieuwe mand hoeft te bestellen.

5. Het oog wil ook wat

De uitstraling van een kattenmand is natuurlijk ook belangrijk om in acht te nemen bij het kopen van een nieuwe kattenmand. Naast het comfort en gebruiksgemak moet de kattenmand ook stijlvol zijn. Je wilt natuurlijk niet een foeilelijke mand in je huis hebben staan. Gelukkig zijn kattenmanden in veel verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. Zo kun je altijd een mand naar jouw wensen kiezen.

6. De prijs is natuurlijk ook belangrijk

Uiteindelijk kun je oneindig veel variëren met verschillende kattenmanden. Je kunt een hele luxe kattenmand kopen of gewoon een eenvoudige die enkel in de basisbehoeftes voorziet. Logischerwijs zal een luxe kattenmand ook duurder zijn. Het is dus belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel geld je wilt uitgeven aan een nieuwe kattenmand. Zo kun je bepalen welke extra’s je allemaal kunt toevoegen aan je kattenmand.

Je bent nu klaar om een kattenmand te kopen!

Je weet nu precies waar je om moet letten bij het kopen van een nieuwe kattenmand. Wil je graag een nieuwe kattenmand bestellen? Bekijk dan het aanbod aan kattenmanden op Animall.be.

Vorig artikel De 25 leukste hondenrassen in België
Volgend artikel Dieetvoer voor hond en kat

Laat een bericht achter

Opmerkingen worden moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze online komen te staan.

* Verplicht