Volgende
Tips voor het meenemen van uw hond op vakantie

Tips voor het meenemen van uw hond op vakantie

Gezellig op vakantie en de hond gaat mee? Tegenwoordig is dit geen probleem, en al helemaal als u met de auto gaat. Veel recreatiegelegenheden zijn diervriendelijk. Wel zijn er een aantal zaken en benodigdheden die u mee moet nemen en die u vooraf op orde moet hebben. Lees in dit artikel hier alles over.

Paspoort en gezondheid

Voordat u uw hond meeneemt op vakantie is het belangrijk om de regels met betrekking tot dieren op uw vakantiebestemming door te nemen. Om de Belgische grens te mogen passeren is het cruciaal dat uw hond een Europees paspoort heeft. Ook is een kopie van het registratiebewijs verplicht en moeten ze ingeënt zijn tegen hondsdolheid. Behandel uw hond ook steeds tegen teken, vlooien en wormen. Uw dierenarts kan u hierin adviseren.

Gaat u met de auto op reis? Dan moet u de regels van elk land waar u doorheen reist goed doorlopen. Sommige landen hebben andere regels en andere landen hebben het verbod op bepaalde hondenrassen. In sommige landen dient u uw hond te muilkorven in het openbaar. Als u in België op vakantie gaat is het handig om uitlaatgebieden in de omgeving te onderzoeken. Dan weet u zeker dat uw hond kan socialiseren met andere honden.

Hondenbenodigdheden voor de heenweg

Nadat u de zaken rondom het paspoort op orde heeft, zijn er nog een aantal benodigdheden die uw hond nodig gaat hebben. Zo is een halsband met vakantie adres en telefoonnummer erg belangrijk, voor het geval dat uw hond wegloopt. Ook een rollijn is handig wanneer u de hond gaat uitlaten.

Denk daarnaast ook aan de reis naar de vakantiebestemming. Hoewel het leuk kan zijn om uw hond de hele weg los te laten in de auto, kan dit ook vrij lastig zijn. Investeer daarom in een goede bench en deken voor in de auto. In sommige landen is dit zelfs verplicht. Ook is water voor onderweg essentieel voor uw hond. Net als u heeft een hond ook verfrissing nodig tijdens de reis.

Verzorgingsproducten

Als u op vakantie gaat met uw hond, is het waarschijnlijk zo dat u naar een bestemming gaat met veel ruimte en natuur. Zo kan uw hond lekker bewegen en spelen. Soms gebeuren er kleine ongelukjes of heeft uw hond toch teken. Neem dus altijd een EHBO-doos met op z’n minst  een tekentang, calendulazalf en eventueel zwachtel mee.

Verder is een toilettas voor de hond ook niet verkeerd. Denk aan een borstel, shampoo, hondentandpasta en andere verzorgingsproducten, zoals voor de ogen en oren. Ook kunt u poepzakjes erin stoppen, zodat alles netjes op een plek ligt.

Benodigdheden op de bestemming

Eenmaal aangekomen op de bestemming, dan zijn er andere benodigdheden die belangrijk zijn. Zo is een hondenmand fijn voor uw viervoeter, zodat hij op de bestemming onmiddellijk een plekje heeft. Ook het voer en voer- en drinkbakken zijn nodig voor een comfortabele ervaring.

Op zoek naar hondenbenodigdheden voor de vakantie?

Gaat u binnenkort op vakantie met de hond? Zorg er dan voor dat u een checklist van benodigdheden heeft, zodat u niks vergeet. U moet kunnen genieten van de vakantie, maar uw hond wilt dat natuurlijk ook kunnen doen. Kijk voor alle hondenbenodigdheden op de website van AniMALL.

Vorig artikel Kan jouw hond net zo goed tegen de warmte als jij?
Volgend artikel De voordelen van een online dierenwinkel

Laat een bericht achter

Opmerkingen worden moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze online komen te staan.

* Verplicht