Volgende
Trainen van uw honden

Trainen van uw honden

U wilt natuurlijk het allerbeste voor uw trouwe viervoeter, hij is immers onderdeel van de familie. Het is dan ook belangrijk dat u op tijd begint met het trainen van uw hond. Dit is niet alleen een vorm van beweging waardoor uw hond sterker wordt, maar het is ook een sociale activiteit voor uw hond.

In het begin kan het misschien heel hectisch lijken om uw hond te trainen. Alles is natuurlijk nog een beetje nieuw, zeker als het uw eerste hond is. Gelukkig geven wij u in dit artikel een aantal tips zodat u zorgeloos uw hond kunt trainen.

Geef beloningen

Of het nu gaat om een puppy of een heel oude hond, elke hond kan profiteren van training. U kunt namelijk basiscommando’s aanleren, bijvoorbeeld om uw hond te laten zitten of om hem terug te laten komen. U wilt natuurlijk niet dat uw hond niet naar u luistert als hij buiten aan het spelen is en u wilt dat hij weer naar binnen komt.

Om uw hond zo effectief mogelijk te trainen, is het belangrijk dat u hem beloningen geeft. Denk bijvoorbeeld aan eten, een speeltje of een complimentje. Dit laat namelijk zien dat uw hond een goede handeling heeft uitgevoerd. Met een beloning weet hij dit waardoor hij in de toekomst vaker goed zal luisteren.

Het is belangrijk dat u uitvindt welk puppy voer uw hond lekker vindt. Probeer erachter te komen wat zijn favoriete snack is. Op deze manier zal hij zich nog meer gewaardeerd voelen nadat hij iets goed heeft gedaan.

Wees geduldig

Het is belangrijk dat u rustig begint met de trainingen, anders kan het zeer overweldigend zijn voor uw hond. U moet als vuistregel aanhouden dat een training niet langer mag duren dan 10 minuten. Anders zal uw hond vermoeid raken en heeft hij geen zin meer om te trainen.

Wees er ook van bewust dat elke hond op zijn eigen tempo leert. Raak dus vooral niet gefrustreerd als u niet meteen het gewenste resultaat boekt. Als het echt niet goed gaat met de oefening, dan kan het ook zo zijn dat uw hond even niet in zijn vel zit. Probeer dan op een andere dag de training te hervatten en gun uw hond wat rust.

Wees streng

De meeste puppy’s zijn zeer speels en ze houden ervan om te springen. Zulk gedrag moet u meteen afleren. Geef dus geen complimenten of beloningen als uw puppy dit gedrag vertoont. Dit zal er namelijk voor zorgen dat ze alleen maar hardhoriger worden.

Zorg er ook voor dat uw honden niet bijten. Als uw hond bijvoorbeeld in uw hand bijt, dan is het belangrijk dat u een overdreven pijnkreet uitschreeuwt. Op deze manier weet uw hond dat u pijn voelt, hij zal waarschijnlijk zo verbaasd zijn dat hij het nooit meer doet.

Verder is het ook belangrijk dat u rekening houdt met de tijdsperceptie van uw hond. Een hond is na 2 minuten het meeste van de training alweer vergeten. Dus als uw hond iets fout doet, dan is het belangrijk dat u hem meteen een training geeft, zodat hij goed onthoudt wat goed en slecht gedrag is.

Zorg ervoor dat u alle basisbenodigdheden voor uw puppy in huis hebt zodat u een effectieve training kunt uitzetten.
Vorig artikel Earth Day: stilstaan bij het milieu voor álle (huis)dieren!
Volgend artikel Drie tips voor het opvoeden van je hond

Laat een bericht achter

Opmerkingen worden moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze online komen te staan.

* Verplicht