Volgende

Alles over Australische Herders

De Australische Herder: slim en gefocust

De Australische Herder of Aussie is zeer populair en wordt veel ingezet als gezelschapshond en voor het schapenhoeden. Dit hondenras vindt haar oorsprong in Amerika, waar fokkers Europese en Australische honden met elkaar kruisten. Zij kwamen tegelijk met de Merino schapen naar Amerika. Dit vee werd vervolgens gedreven door de Australische Herder. Dit hondenras is zeer slim en gefocust, en is een echte hoeder. Ze zijn echter niet de beste keuze voor beginnende hondenbezitters, doordat ze hun plaats in het huishouden moeten leren kennen en een sterke leider nodig hebben.

Kenmerken van de Australische Herder

De Australische Herder heeft een gespierde bouw en beschikt over een dikke kraag rondom de nek. Hij heeft middelmatige achterpoten, een rechte rug en een bruine of zwarte neus. Dit hondenras komt in diverse kleurcombinaties voor. Denk aan effen zwart en bruin met witte aftekeningen. De reu bereikt een schofthoogte van 50 tot 57 cm. Bij teefjes is dit 45 tot 52 cm. Gemiddeld wordt de Australische Herder 12 tot 13 jaar oud.

Karakter, temperament en gedrag

Australische Herders kunnen uw beste maatjes worden. Echter moet u als baasje wel bereid zijn om voldoende aandacht aan de hond te geven en actief met hem bezig te zijn. Dit hondenras is dol op hondensporten, zoals flyball, herdersproeven, behendigheid en gehoorzaamheidstraining. U treft ze dan ook vaak op agility velden. Ook dagelijkse wandelingen van een paar uur helpen mee aan voldoende activiteiten voor de Australische Herder.

Dit hondenras is een van de slimste der hondenrassen, waardoor u ervoor moet zorgen dat uw hond u niet te slim af is. De Australische Herder is tevens zeer loyaal. Hij wil het zijn baasje graag naar de zin maken. Ze beschermen het gezin waar ze verblijven. Let wel op dat dit hondenras niet lang alleen thuis kan zijn, omdat ze dan te maken kunnen krijgen met verlatingsangst.

Uiterlijke verzorging

De Australische Herder beschikt over veel haar. Zorg er dan ook voor dat u de vacht regelmatig borstelt om dood haar te verwijderen. Tweemaal per jaar, in de lente en de herfst, is dit hondenras in de rui. Zorg ervoor dat u hem dan geregeld borstelt, een warm bad geeft en grondig föhnt om de vacht goed onder controle te houden. Check verder regelmatig de nagels van de Australische Herder en knip deze bij, indien nodig. Bekijk tevens de oren op onregelmatigheden en poets eenmaal per week de tanden van de hond met een speciale hondentandpasta.

Opvoeding en voeding

Bij de opvoeding van de Australische Herder dient u consequent en standvastig te zijn. Hij moet zijn plaats kennen. Eventuele veranderingen in uw stem pakt dit hondenras snel op, dus een positieve instelling is van belang. Gebruik positieve beloningen als trainingsmethode en straf de hond niet. Doordat dit hondenras zeer intelligent is, zal hij het baasje al kunnen aanvoelen voordat hij het commando geeft. De voeding voor de Australische Herder dient geheel toegepast te zijn op het ras. Koop hondenvoer speciaal voor dit ras bij Animall.be en stem het af op de leeftijd van uw hond.

Kiest u ook voor de actieve Australische Herder? Bekijk hier alle hondenartikelen van Animall.be zodat u uw Australische Herder goed kunt verzorgen.