Volgende

Alles over Boerboels

De Boerboel: sterk en waakzaam

De Boerboel is een sterke en waakzame hond. Dit hondenras staat ook wel bekend als de Zuid-Afrikaanse Mastiff. Deze honden werden voornamelijk gefokt om de woning te bewaken en behoren dan ook tot de krachtigste hondenrassen. De Boerboel is sterk doch beheersbaar en wanneer deze goed getraind is ook zeer goed in de omgang met volwassenen en kinderen. Wij vertellen u graag meer over dit bijzondere hondenras.

Kenmerken van de Boerboel

De Boerboel is groot en sterk gebouwd en heeft een rechte rug. De borst is vrij breed en de benen zijn vrij stevig. Het hoofd van dit hondenras is groot en breed, waarbij er sprake is van middelmatig grote oren die hangend worden gedragen. De vacht is kort en zacht en kan per Boerboel verschillen. Zo ziet u deze veel in de kleuren lichtgeel of donkerrood. Dit hondenras kan een schofthoogte van 61 tot 66 cm bereiken. De gemiddelde levensverwachting van de Boerboel is 10 tot 12 jaar.

Karakter, temperament en gedrag

Boerboels zijn zelfverzekerd en over het algemeen vrij rustige honden. Wanneer nodig gaan ze voor hun baas door het vuur. Hun waakse aard maakt dat ze vrij territoriaal zijn ingesteld. Dit hondenras is dol op gezelschap en maakt graag deel uit van het gezin, waar hij zeer trouw aan is. Het is tevens een vriendelijk en evenwichtig hondenras. Zowel met mensen als dieren die bij het gezin horen kunnen zij het uitermate goed vinden. De kinderen krijgen veel aandacht. Onbekenden worden echter waakzaam benaderd. Ten opzichte van andere honden kan de Boerboel zich dominant opstellen. Een goed getrainde Boerboel is echter niet gevaarlijk.

Uiterlijke verzorging

Omdat de Boerboel over dik en kort haar beschikt, moet u deze eenmaal per week borstelen. Na een wandeling wordt het aangeraden de hond goed af te vegen met een vochtige doek. Zo beschermd u de vacht tegen stof, vervuiling en veegt u de dode huid weg. Gebruik droogshampoo bij het wassen of maak de vacht met een handdoek schoon. Onderzoek tevens dagelijks de ogen en oren, zodat u ontstekingen voor bent. Poets eenmaal per week de tanden met een speciale hondentandpasta en knip de nagels van de Boerboel regelmatig. Zo voorkomt u dat ze niet te lang worden.

Opvoeding en voeding

Boerboels werken graag voor hun baas en zijn erg intelligent. Ze zijn daardoor niet lastig op te voeden, maar het is niet een hond voor de beginnende hondenbezitter. De eigenaar van dit hondenras moet zeer consequent zijn tijdens de opvoeding en een natuurlijk overwicht hebben. Wanneer u te toegeeflijk of onervaren bent, is dit niet het geschikte hondenras voor u.

Tevens hebben Boerboels specifieke voeding nodig dat vindt u bij Animall.be  voeding die speciaal voor dit hondenras is gemaakt. Kies altijd voor voeding die past bij de leeftijd van jouw Boerboel. Zo heeft u de keuze uit voeding voor puppy’s tot 11 maanden, volwassen voeding gecombineerd met natvoer, of voeding voor senioren.

Kiest u ook voor de trouwe en gezinsvriendelijke Boerboel? Bekijk hier alle hondenartikelen van Animall.be zodat u uw Boerboel goed kunt verzorgen.