Volgende

Alles over Bullmastiffs

De Bullmastiff: aanhankelijk en zachtaardig

De Bullmastiff is een aanhankelijke en zachtaardige hond. Dit hondenras werd rond de 19e eeuw door jachtopzieners gefokt om landgoederen tegen stropers te beschermen. De grote Mastiff werd gekruist met de Bulldog, waardoor een krachtige hond werd ontwikkeld die snel ter been was en eenvoudig een stroper vast kon houden. Tegenwoordig is de Bullmastiff een loyale en meegaande gezinshond. Niet alleen ligt deze hond graag bij het gezin te slapen, het is tevens een veel geziene hond op hondenshows.

Kenmerken van de Bullmastiff

De Bullmastiff heeft een zwarte neus en donkerbruine ogen. De oren hebben een v-vorm en hangen naar beneden. Dit hondenras heeft een grote, krachtige, vierkante bouw en een korte vacht. De kleuren van deze honden variëren van roodbruin tot reebruin. Een reu bereikt een schofthoogte tussen de 60 en 70 cm. Teefjes kunnen een schofthoogte tussen de 60 tot 65 cm bereiken. De Bullmastiff wordt gemiddeld 8 tot 10 jaar oud.

Karakter, temperament en gedrag

Bullmastiffs zijn vriendelijke en aanhankelijke gezinshonden. Ze zijn doorgaans kalm en relaxed, waardoor ze geschikt zijn voor gezinnen met kinderen die zich goed kunnen gedragen. Tegenover vreemden heeft dit hondenras een ietwat achterdochtige houding. De Bullmastiff is loyaal aan het gezin, maar zal niet met zich laten sollen. Hij is redelijk zelfstandig en onafhankelijk, wat de training uitdagender maakt. Naar andere huisdieren binnen het gezin kan dit hondenras minder tolerant zijn. Daarom is het ook verstandig hier voorzichtig mee te zijn, wilt u de Bullmastiff ook bij andere huisdieren plaatsen.

Uiterlijke verzorging

De Bullmastiff heeft een vrij korte vacht die weinig verzorging nodig heeft. Kam minimaal één keer per week de vacht van de hond om verouderde of dode haren te verwijderen. Check ook regelmatig de tanden van dit hondenras en poets het met een speciale hondentandpasta. Roodheid en een stinkende adem kunnen duiden op ontstekingen. Ook is het raadzaam de oren regelmatig na te kijken op roodheid en vreemde plekken, zodat ueen oorontsteking tijdig aan kunt pakken. Houd ook de nagels van de hond goed bij, zodat deze niet te lang worden.

Opvoeding en voeding

Wanneer u een Bullmastiff in huis wilt nemen, zal u worden beloond met een trouwe en vriendelijke kameraad. Hoewel dit hondenras van nature vrij relaxed is, is het noodzakelijk dat er toezicht in de buurt is wanneer hij met de kinderen is. Deze hond is namelijk vrij groot en kan hierdoor een kind omver lopen. Een goede socialisatie en training zijn erg belangrijk om van dit hondenras een succesvolle gezinshond te maken. Probeer de hond als puppy aan zoveel mogelijk mensen, situaties en plekken bloot te stellen. Zo zal hij minder achterdochtig worden bij vreemden. Blijf altijd rustig en consequent en beloon goed gedrag.

De voeding dient geheel toegespitst te zijn op dit hondenras. Voor de Bullmastiff zijn diverse zakken voer bij Animall.be verkrijgbaar. Kies altijd voor voer dat past bij de leeftijd van de Bullmastiff, zoals voer voor puppy’s tot 11 maanden, volwassen honden of senioren.

Kiest u ook voor deze trouwe gezinshond? Bekijk hier alle hondenartikelen van Animall.be zodat u uw Bouvier goed kunt verzorgen.