Volgende

Alles over Cane Corso's

De Cane Corso: beweeglijk en atletisch

De Cane Corso is een beweeglijke, atletische en grote hond. Tevens is dit hondenras zelfverzekerd en waaks. Deze honden komen oorspronkelijk uit Italië en hadden Romeinse strijdhonden als voorouders. Later werd de Cane Corso vooral ingezet om het erf te bewaken, vee op te drijven en zijn eigenaar te beschermen. Tegenwoordig wordt dit hondenras vooral als gezelschapshond aangeschaft. De Cane Corso komt het beste tot zijn recht bij een baas die een natuurlijk overwicht heeft, consequent leiding kan geven en de hond voldoende beweging kan bieden.

Kenmerken van de Cane Corso

De Cane Corso heeft een brede, gespierde rug en borst met sterke, rechte poten. De brede kop is typerend voor dit hondenras, evenals de driehoekige oren die doorgaans omlaag hangen. De bovenlippen zijn fors en hangen aan beide zijden van de onderkaak. De ogen zijn meestal donker van kleur. Dit hondenras heeft een korte, glanzende vacht en komt in verschillende kleuren voor, waaronder zwart, rood en beige. De schofthoogte van de reu is vaak 64 tot 68 cm. Teven zijn iets kleiner met een schofthoogte tussen de 60 tot 64 cm. De Cane Corso bereikt een leeftijd tussen de 10 en 12 jaar.

Karakter, temperament en gedrag

Cane Corso's zijn sportieve, intelligente en evenwichtige honden. Het is een trouw en alert hondenras. Als puppy kan deze hond nog vrij onstuimig zijn, maar na zo’n drie jaar is de Cane Corso volwassen. Naar onbekenden toe kan de Cane Corso ietwat afwachtend zijn, tot de eigenaar laat blijken dat het goed is. Dit hondenras kan over het algemeen goed met andere honden overweg, maar het is goed dit op jonge leeftijd aan te leren. Ook met andere dieren kan deze hond, mits aangeleerd, prima overweg. Tevens is dit hondenras goed met kinderen. Vanwege zijn formaat is het echter aan te raden toezicht te houden als de hond met de kinderen is. De Cane Corso is vrij waaks. Hij zal dan ook van nature het erf verdedigen.

Uiterlijke verzorging

De vacht van de Cane Corso heeft weinig verzorging nodig. U kunt wekelijks de losse haren wegborstelen met een rubberen borstel. Doe dit extra wanneer de hond in de rui is, zodat alle overtollige haren goed worden weggehaald. Check ook regelmatig het gebit op ontstekingen en poets eenmaal per week de tanden met hondentandpasta. Controleer ook de lengte van de nagels en de oren op de aanwezigheid van ontstekingen.

Opvoeding en voeding

Zorg ervoor dat u een jonge Cane Corso langzaam aan nieuwe mensen, plekken en andere dieren leert wennen. Besteed extra oefening aan de omgang met onbekende mensen, want dit hondenras is van nature terughoudend en beschermend. Besteed ook extra aandacht aan het contact met andere honden en leer de hond vee te negeren. Beloon de hond wanneer hij rustig is. Zorg voor voldoende beweging en voor diverse activiteiten.

Qua voeding kunt u het beste voor speciale Cane Corso voeding kiezen die speciaal voor dit ras gemaakt is. U vindt bij Animall.be diverse zakken voor zowel puppy’s, volwassen honden en senioren.

Gaat u ook lekker bewegen met de Cane Corso? Bekijk hier alle hondenartikelen van Animall.be zodat u uw Cane Corso goed kunt verzorgen.