Volgende

Alles over Duitse Dogs

De Duitse Dog: groot en zachtaardig

De Duitse Dog, oftewel Deense Dog, is een grote en zachtaardige hond. Dit hondenras is rustig, aanhankelijk en gevoelig, maar ook waakzaam en zelfstandig. Deze honden zijn ontstaan uit kruisingen tussen de Mastiff honden en windhonden. In vroegere tijden werd de Duitse Dog gebruikt voor de jacht en ingezet om de landgoederen te bewaken. Tegenwoordig staat de Duitse Dog vooral bekend als gezelschapshond. Deze honden passen het beste bij een rustige eigenaar die stevig in zijn schoenen staat.

Kenmerken van de Duitse Dog

De Duitse Dog heeft een grote, sterke doch elegante bouw. Hij heeft een korte, rechte rug en een brede, diepe borstkas. De poten zijn recht en vrij sterk. De schedel van dit hondenras is even lang als de snuit en de bovenlippen hangen ietwat omlaag. De oren zijn hoog aangezet en de vacht van de Duitse Dog is kort en glanzend. Ze komen voor in kleuren zoals geel en gestroomd, zwart of zwart met witte vlekken. De reu bereikt een schofthoogte rond de 80 cm. Een teef kan een schofthoogte van 72 cm bereiken. Gemiddeld wordt de Duitse Dog 7 jaar oud.

Karakter, temperament en gedrag

De Duitse Dog is vriendelijk, aanhankelijk en rustig. Een volwassen hond kan vrij eigenwijs zijn en de neiging hebben de leiding te nemen. Een duidelijke en consequente opvoeding is dan ook gewenst. Dit hondenras is graag actief en houd van spelen en rennen buitenshuis. Naar onbekenden toe kan de Duitse Dog zich wat terughoudend gedragen.

De omgang met andere honden gaat doorgaans goed. Deze honden kunnen tevens leren zich vriendelijk naar andere dieren op te stellen, maar zullen wel geneigd zijn achter katten of wild aan te rennen. De Duitse Dog is niet graag alleen en blijft het liefst bij zijn baasje. Ook kan deze hond goed met kinderen overweg. Doordat dit hondenras een waakhond is, zal deze zijn territorium beschermen. Dit kan leiden tot geblaf naar voorbijgangers.

Uiterlijke verzorging

De vacht van de Duitse Dog is vrij kort en behoeft weinig verzorging. In de rui verliest de hond echter veel haren en kunt u deze borstelen met een rubberen borstel. Het is dan aan te raden de vacht iedere week met een speciale hondenshampoo te wassen en de haren weg te masseren. Doe buiten de rui om zo min mogelijk aan de vacht. Bekijk regelmatig het gebit, de oren en de nagels op onregelmatigheden.

Opvoeding en voeding

De Duitse Dog dient goed gesocialiseerd te worden. Besteed hierbij extra aandacht aan de omgang met onbekenden en leer de hond niet achter van alles aan te rennen. Leer hem ook goed aan de lijn te blijven lopen. Als de hond eenmaal groter is, zal deze anders met u op de loop kunnen gaan.

Duidelijk leidinggeven is van belang bij dit hondenras. Wees daarom zeer consequent en duidelijk in de opvoeding. Behandel de hond vriendelijk en beloon goed gedrag, want een harde aanpak werkt vaak averechts. Op de kwaliteit en hoeveelheid voeding dient goed gelet te worden. Qua voeding kunt u het beste voor speciale voeding voor Duitse Dogs kiezen. Dit vindt u in bij Animall.be, waaronder voer voor puppy’s, volwassen honden en senioren.


Kiest u ook voor de grote en zachtaardige Duitse Dog? Bekijk hier alle hondenartikelen van Animall.be zodat u uw Duitse Dog goed kunt verzorgen.