Volgende

Alles over Golden Retrievers

De Golden Retriever: vriendelijk, trainbaar en enthousiast

De Golden Retriever is enthousiast, intelligent en heeft een vriendelijke aard. Het zijn ideale gezinshonden die u makkelijk kunt trainen. Van oorsprong is dit hondenras gefokt om te helpen bij de jacht. Tegenwoordig worden ze vooral als gezinshond of showhond ingezet. Door het intelligente karakter van deze hond, dienen ze ook vaak als blindengeleidehond of hulphond. Wij vertellen u alles over de Golden Retriever.

Kenmerken van de Golden Retriever

De Golden Retriever is stevig gebouwd en heeft een rechte rug. De schedel is vrij breed en even lang als de voorsnuit. De oren hangen en de ogen zijn donkerbruin. Zoals de naam het al zegt, heeft dit hondenras een gouden kleur of een roomkleur en de vacht is golvend of vlak. De haren zijn lang, wat betekent dat deze de nodige verzorging behoeven. Golden Retrievers kunnen een schofthoogte bereiken van 51 tot 56 cm (teef) of 56 tot 61 cm (reu). Een Golden Retriever behaalt doorgaans een gemiddelde leeftijd van 11 tot 12 jaar.

Karakter, temperament en gedrag

Golden Retrievers zijn zachtaardig, energiek en erg intelligent. Hoewel ze soms ook eigenwijs kunnen zijn, zijn ze goed op te voeden. Dit hondenras is dol op aandacht en houd van apporteren. Ze gaan vriendelijk om met onbekenden en staan er bekend om ook goed met kinderen en andere honden overweg te kunnen. Doordat deze honden erg actief zijn en een groot uithoudingsvermogen hebben, zijn ze het beste op hun plaats bij een actief baasje die de tijd voor ze heeft.

Uiterlijke verzorging

In de vacht van de Golden Retriever blijft vaak vuil of modder hangen. Daarom moet u de vacht regelmatig verzorgen. Kam de lange haren, zodat u klitten voorkomt. Ook is het belangrijk overtollig haar bij de voetzolen weg te knippen, evenals teveel haar in de gehoorgang. Het is aan te raden dit hondenras twee keer per jaar te laten trimmen.

Heeft uw hond in vies water gezwommen, dan kunt u de vacht het beste met schoon water afspoelen of wassen met speciale hondenshampoo. Golden Retrievers hebben aanleg om dik te worden, wat betekent dat u voldoende met de hond moet bewegen. Zo voorkomt u gewrichtsaandoeningen. Goed om te weten, is dat vrijwel alle Golden Retrievers dol zijn op zwemmen.

Opvoeding en voeding

De Golden Retriever moet goed worden gesocialiseerd. Het is een enthousiast hondenras, maar kan zich soms ook onderdanig opstellen. Bij een rustige, eerste kennismaking neemt dit echter vanzelf af. Blijf bij de opvoeding van de Golden Retriever rustig en consequent. Deze honden blijven lang speels en als ze teveel onder druk worden gezet, neemt het enthousiasme af. Door hun trainbaarheid kunt u ze echter veel leren.

De voeding die u het beste aan een puppy kunt geven, is speciale puppyvoeding voor Golden Retrievers. Is de hond de 11 maanden gepasseerd, dan kunt u overgaan op de volwassen variant en natvoer. Bij een senior is ook weer speciale Golden Retriever voeding vereist, die u kunt verkrijgen bij Animall.be.

Haalt u ook deze vriendelijke gezinshond in huis? Bekijk hier alle hondenartikelen van Animall.be zodat u uw Labradoodle goed kunt verzorgen.