Volgende

Alles over Ierse Wolfshonden

De Ierse Wolfshond: indrukwekkend en zachtaardig

De Ierse Wolfshond is zowel indrukwekkend als zachtaardig. Deze hond is namelijk vrij groot, maar een echte aanwinst voor het gezin. Dit hondenras heeft een lang verleden als werkhond en werd later ook als curiosa in de huizen van heren gehouden vanwege zijn imposante uiterlijk. Tegenwoordig is het een echte gezinshond. Echter zijn ze niet voor iedereen geschikt. Het zijn grote honden die veel verzorging nodig hebben en minder lang leven dan de gemiddelde hond. Wij vertellen u alles over de Ierse Wolfshond.

Kenmerken van de Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond heeft gespierde benen en stevige botten. Ook hebben zij een lang hoofd met een inkeping tussen de ogen. De borstkas is diep. De dijen zijn lang en recht, evenals het hele lichaam. De vacht is ruw, hard en warrig en dit hondenras komt in verschillende kleuren voor. Reuen bereiken een schofthoogte van 79 cm. Bij teven is dit doorgaans 71 cm. De Ierse Wolfshond bereikt een gemiddelde leeftijd van 7 jaar met uitschieters naar 11 jaar, maar kan soms zelfs maar 3 jaar oud worden.

Karakter, temperament en gedrag

Ierse Wolfshonden hebben een rustig en zacht karakter. Het is tevens een waakzame en moedige hond die zijn gezin verdedigt. Doorgaans is deze hond niet agressief. Het is geen blaffer. Zijn grootte werkt echter afschrikwekkend op indringers of aanvallers. Deze hond stelt zich tegenover mensen, vreemden en andere honden vriendelijk en kalm op. Ook met kinderen is hij zeer rustig en vriendelijk. Deze honden zijn vrij actief en genieten erg van hun dagelijkse wandelingen.

Uiterlijke verzorging

De Ierse Wolfshond heeft een ruwe, draadachtige vacht die lang over de ogen en onder de kaak is. Een uitgebreide verzorging is bij deelname aan hondenshows gewenst, maar als gezelschapshond is de vacht eenvoudig te onderhouden. Borstel of kam de vacht één tot twee keer per week. Één tot twee keer per jaar het overtollige haar uit de vacht plukken, om klitten eruit te halen en dood haar te verwijderen. Een bad is slechts soms gewenst. Bekijk ook regelmatig het gebit en de oren van de hond, zodat u eventuele ontstekingen snel op kunt sporen. Ook de nagels dienen goed bijgehouden te worden met een nagelschaar, doordat ze anders te lang kunnen worden.

Opvoeding en voeding

De Ierse Wolfshond leert snel en begrijpt dan ook snel wat u precies van hem wilt. Dit hondenras heeft een stevige doch lichte training nodig. Als pup zal hij moeten leren niet aan de riem te trekken, omdat dit ras over veel kracht beschikt en dit anders problemen kan veroorzaken op volwassen leeftijd. Wees positief, consequent en duidelijk in de opvoeding en beloon goed gedrag direct.

Kies voor Ierse Wolfshond voeding die speciaal voor dit ras gemaakt is en stem het af op de leeftijd van uw hond. Bij Animall.be kun u zowel voor puppy’s als volwassen honden en senioren voer verkrijgen.

Kiest u ook voor de grote, vriendelijke Ierse Wolfshond? Bekijk hier alle hondenartikelen van Animall.be zodat u uw Ierse Wolfshond goed kunt verzorgen.