Volgende

Alles over Labradoodles

De Labradoodle: zachtaardig en intelligent

De Labradoodle is een intelligente en zachtaardige hond met veel energie en gevoel voor humor. Dit hondenras komt oorspronkelijk uit Australië en is een kruising tussen de Labrador en de Poedel. De Labradoodle is een vriendelijke en vrolijke gezelschapshond en wordt ook veel ingezet als blindengeleidehond of therapiehond. Lees snel verder over de Labradoodle.

Kenmerken van de Labradoodle

De Labradoodle is er in de kleuren gold, chocolate, apricot, cream, kalk en nog vele andere kleuren. Ook is er sprake van twee verschillende soorten vachten. De wollen vacht en de fleece vacht. De fleece vacht is erg zacht en vergt weinig onderhoud. De wollen vacht vergt echter meer onderhoud en valt makkelijk open. Deze komt vaak voor met krullen of golven.

De Labradoodle heeft een compacte en sierlijke bouw. Dit hondenras heeft een rechte staart, grote ogen met lange wimpers en hangende oren. Deze honden kunnen een schofthoogte bereiken van 54 tot 65 cm en kunnen 10 tot 13 jaar oud worden.

Karakter, temperament en gedrag

Labradoodles hebben een vriendelijk karakter en beschikken over een hoge intelligentie. Dit maakt dat ze veel als familiehond of hulphond worden ingezet. Ook kunnen ze als therapiehond dienen voor kinderen met autisme of het downsyndroom. De Labradoodle is vrolijk en actief. Ze houden van lange wandelingen en apporteren graag.

Je kunt ze veel leren, omdat dit hondenras goed te trainen is. Labradoodles staan er bekend om veel aandacht nodig te hebben. Ze zijn dan ook graag bij u in de buurt. Als waakhond zijn ze minder geschikt, maar ze kunnen wel een ‘alarmerende’ functie hebben. Dominantie is deze hond vreemd. De Labradoodle zal ruzie eerder ontwijken.

Uiterlijke verzorging

Doordat de Labradoodle over een fleece vacht of wollen vacht beschikt, is het belangrijk deze goed te verzorgen. De krullende (wollen) vacht moet regelmatig gekamd worden. Omdat dit hondenras het snel warm heeft, moet de Labradoodle 4 tot 5 keer per jaar worden getrimd. De fleece vacht heeft iets minder verzorging nodig, maar moet ook regelmatig worden geknipt doordat de vacht door blijft groeien.

Check ook regelmatig het gebit van uwLabradoodle op roodheid, een stinkende adem of bloedingen. Dit kan duiden op een infectie. Zorg er daarbij voor dat je twee tot driemaal per week zijn tanden poetst. Ook speeltjes of kauwsticks helpen het gebit goed te onderhouden. Bekijk tevens dagelijks de oren van uw Labradoodle, omdat hier oormijt in kan zitten.

Opvoeding en voeding

Labradoodles hebben een goede opvoeding nodig. Hier moet u dan ook hard voor werken. Deze honden zijn actief, slim en willen veel uitdaging. Zorg daarom ook voor voldoende beweging, denkwerk, lessen en afwisseling. Dagelijks heeft dit hondenras zo’n 60 tot 90 minuten aan stimulerende activiteiten nodig. Ga daarom 1,5 uur tot 2 uur met ze wandelen of laat ze zwemmen.

Ook heeft de Labradoodle goede voeding nodig. Heeft u nog een puppy, dan kunt u bij Animall.be puppyvoer krijgen. Is uw hond al ouder, stap dan over op volwassen voeding en natvoer. Ook voor de senior Labradoodle is er speciale voeding verkrijgbaar bij Animall.be

Kiest u ook voor deze vrolijke gezinshond? Bekijk hier alle hondenartikelen van Animall.be zodat u uw Labradoodle goed kunt verzorgen.