Volgende

Alles over Mechelse Herders

De Mechelse Herder: stoer en intelligent

De Mechelse Herder is een intelligente, stoere en werkwillige hond. Dit hondenras staat bekend om zijn waaksheid en grote trouw aan zijn baasje. De Mechelse Herder komt oorspronkelijk uit België, Fuit het plaatsje Mechelen. Deze honden worden vooral ingezet als politiehond of voor de hondensport. Ook doet hij dienst als waakhond, speurhond, drugshond en gezinshond. Mechelse Herders hebben een baasje nodig die veel met hem bezig is en hem voldoende aandacht kan schenken.

Kenmerken van de Mechelse Herder

De Mechelse Herder heeft een middelmatig breed hoofd en wordt hoog gedragen. De snuit heeft dezelfde lengte als de schedel en is wigvormig. De ogen zijn amandelvormig en donker van kleur. Ook beschikt dit hondenras over kleine, rechtopstaande oren. Deze honden hebben een gespierde doch sierlijke bouw. De reu bereikt doorgaans een schofthoogte tussen de 60 en 66 cm, terwijl teven een schofthoogte tussen de 56 en 62 cm bereiken. De Mechelse Herder wordt gemiddeld 12 tot 14 jaar oud.

Karakter, temperament en gedrag

Mechelse Herders zijn oplettend, trouw en waaks. Ze zijn erg gehecht aan hun baasje. Ze willen het gezin en hun bezittingen het liefst beschermen tegen kwaadwillenden. Dit is ook de reden dat deze hond veel als politiehond wordt ingezet. Deze honden hebben veel temperament en kunnen dominant zijn. Hierdoor weet dit hondenras precies wat hij wilt en kan hij nogal eens zijn zin proberen door te drijven.

Het is een onverschrokken hond, die echter zelden agressief is. Ze kunnen wantrouwend tegenover vreemden en andere honden zijn. Een signaal van hun baasje kan hen dan een halt toeroepen. De Mechelaar is erg goed met kinderen en kan ook met andere huisdieren overweg. Alles wat bij hem hoort, zal hij dan ook met een grote trouw beschermen.

Uiterlijke verzorging

De vacht van de Mechelse Herder is niet erg lang, maar ook deze honden kunnen verharen. Het is dan ook aan te raden de vacht van deze hond twee tot drie keer per week te borstelen. Niet alleen is dit gunstig voor de doorbloeding, het zorgt er ook voor dat klitten en vuil geen kans krijgen. Controleer ook regelmatig de mond op afwijkingen zoals roodheid of andere onregelmatigheden. Dit kan een infectie zijn, waardoor snelle actie gewenst is. Poets eenmaal per week de tanden van deze hond met speciale hondentandpasta. Controleer ook de lengte van de nagels van de Mechelse Herder en zorg ervoor dat ze niet te lang worden.

Opvoeding en voeding

Een strakke opvoeding is vereist bij Mechelse Herders. Het zijn honden die snel leren, maar ze hebben wel een baasje nodig die de touwtjes strak in handen heeft. Zo voorkomt u dat deze hond te dominant wordt. Door te zorgen voor een consequente opvoeding, leert de Mechelse Herder zijn plek binnen het gezin kennen.

Kies voor goede voeding die bij dit hondenras en zijn leeftijd past. Bij Animall.be kunt u toegepaste voeding vinden voor junior honden, volwassenen en senioren. Geef hem niet teveel voeding en zorg dat uw Mechelse Herder goed in beweging blijft.

Kiest u ook voor deze trouwe viervoeter? Bekijk hier alle hondenartikelen van Animall.be zodat u uw Mechelse Herder goed kunt verzorgen.