Volgende

Alles over Rhodesian Ridgebacks

De Rhodesian Ridgeback: atletisch en sterk

De Rhodesian Ridgeback is een sterke en atletische hond. Ze zijn gehecht aan hun baasje en erg aanhankelijk. Ook staan deze honden bekend om hun intelligentie, zelfverzekerdheid en eigenwijsheid. De Rhodesian Ridgeback komt oorspronkelijk uit Afrika en werd ingezet voor het bewaken van nederzettingen en kuddes. Later werd deze hond ingezet voor de jacht op groot wild, maar tegenwoordig worden ze veel als huishond gehouden. Deze energieke honden hebben veel beweging nodig en gaan daarom goed samen met een actief baasje die duidelijk leiding kan geven.

Kenmerken van de Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback is gespierd en sterk, en beschikt over een diepe borstkas en gespierde rug. De zogenoemde ‘ridge’ loopt op de rug en begint direct achter de schouders van de hond. Deze is symmetrisch en heeft een duidelijke omlijning. Dit hondenras heeft een brede schedel. De oren liggen hoog en lopen uit naar onderen. Vaak ziet u dat de ogen bij de kleur van de neus van de hond passen. Daarnaast beschikt de Rhodesian Ridgeback over een korte, glanzende en dikke vacht, die doorgaans licht van kleur is. De schofthoogte van een reu is doorgaans 63 tot 69 cm en bij een teef betreft dit 61 tot 66 cm. De Rhodesian Ridgeback wordt gemiddeld 10 tot 12 jaar oud.

Karakter, temperament en gedrag

Rhodesian Ridgebacks zijn zelfstandig, eigenwijs, moedig en hebben een hoge intelligentie.Ze zijn erg gehecht aan hun gezin en zijn vrij aanhankelijk. Op jonge leeftijd is deze hond nog vrij energiek. Pas na 2,5 jaar is dit hondenras geestelijk volwassen en rustiger. Doordat de hond over een zekere mate van eigenwijsheid en zelfstandigheid beschikt, is duidelijke en consequente leiding van belang.

Naar vreemden kan de Rhodesian Ridgeback zich afstandelijk gedragen. In de omgang met andere honden zal dit ras geen ruzie zoeken en sociaal gedrag vertonen. Ook kunnen deze honden goed met andere huisdieren omgaan, hoewel hen dit wel aangeleerd moet worden.

Uiterlijke verzorging

Voor dit hondenras is de vachtverzorging erg eenvoudig. Wanneer de Rhodesian Ridgeback een vuile vacht heeft, kunt u deze het beste schoonmaken met een zachte doek. Borstel , als de hond in de rui is, de haren weg met een rubberen borstel en borstel deze na met een harde borstel. Doe dit van achteren naar voren. Ook dient u de nagels regelmatig te controleren, evenals de tanden van de hond. Eventuele roodheid of andere onregelmatigheden kunnen wijzen op een infectie. Zo kunt u direct actie ondernemen.

Opvoeding en voeding

Een goede opvoeding is vereist bij de Rhodesian Ridgeback. Wees consequent in de opvoeding en leer de puppy wat wel en niet mag. Belangrijk hierbij is om goed gedrag te belonen. Door de hoge intelligentie van de Rhodesian Ridgeback, zal hij snel leren. Echter kan hij zich ook snel vervelen, waardoor voldoende afwisseling gewenst is. Wat betreft voeding, is het belangrijk dat u voeding koopt dat speciaal geschikt is voor dit hondenras en zijn leeftijd. Start met brokken voor puppy’s tot 11 maanden en stap vervolgens over op volwassen droogvoer en natvoer. Het rassenvoer voor uw Rhodesian Ridgeback vindt u bij Animall.be.

Word jij ook zo blij van zo’n beweeglijke hond? Bekijk hier alle hondenartikelen van Animall.be zodat u uw Rhodesian Ridgeback goed kunt verzorgen.