Volgende

Alles over Vizslas

De Vizsla: vriendelijk en alert

De Vizsla is vriendelijk, alert en een zeldzaam hondenras. Deze honden komen oorspronkelijk uit Hongarije en werden in de 8e eeuw ingezet als jachthond. Dit hondenras bezitten was een symbool van aristocratie, maar na de Tweede Wereldoorlog was dit ras echter bijna uitgestorven. De Vizsla werd uiteindelijk nieuw leven ingeblazen door Hongaren die dit ras het land uitgesmokkeld hadden, omdat ze niet wilden dat dit ras ontheiligd zou worden. Wij vertellen u alles over de bijzondere Vizsla.

Kenmerken van de Vizsla

De Vizsla is een magere, robuuste doch licht gebouwde hond. De neus van dit hondenras is altijd roodachtig van kleur en past dan ook exact bij de kleur van zijn vacht. Deze vacht kan zowel kortharig als draadharig zijn. De korte haren liggen dichtbij het lichaam en glanzen. Hierbij is er geen ondervacht. De draadhaar variant is hard en loszittend en ontbreekt aan glans. U vindt de Vizsla in een roodbruine kleur of goudkleur. Reuen bereiken een schofthoogte tussen de 58 tot 64 cm. Teven zijn kleiner met een schofthoogte tussen de 54 tot 60 cm. De Vizsla wordt gemiddeld tussen de 12 en 15 jaar oud.

Karakter, temperament en gedrag

Vizslas zijn vriendelijke, levendige honden en gehecht aan hun familie en de mensen die ze kennen. Ook is dit hondenras vrij alert en waakzaam. Als ze gevaar of bezoekers zien, zullen ze dan ook blaffen. Tegenover vreemden zijn ze vrij gereserveerd. Ze zijn vrij demonstratief, maar kunnen ook afgeleid raken. Deze honden kunnen goed met oudere kinderen overweg en gedragen zich meestal ook sociaal tegenover andere honden. Katten worden getolereerd wanneer zij hiermee opgegroeid zijn. De Vizsla is niet bepaald kalm en rustig en houdt er graag van om op dingen te kauwen. Dit is dan ook iets om rekening mee te houden.

Uiterlijke verzorging

De vacht van de Vizsla heeft slechts minimale verzorging nodig. U dient ze af en toe te borstelen met een stevige borstel. Denk aan minimaal één keer per week. Het is erg van belang om de nagels bij te houden door ze regelmatig te knippen met een nagelschaar. Check ook regelmatig het gebit en de oren op onregelmatigheden. Zo kun u een eventuele oorontsteking of ontstekingen in de mond snel behandelen. Poets eenmaal per week de tanden van je hond.

Opvoeding en voeding

De Vizsla heeft van jongs af aan een goede socialisatie en gehoorzaamheidscursussen nodig. Als baasje moet u vanaf het begin direct de leiding nemen, duidelijke regels stellen en consequent zijn. Dit ras behaagt zijn baas graag en leert snel. Zo zijn ze goed in ophalen, tracking en competitieve gehoorzaamheid. Een harde behandeling werkt averechts. Wees altijd positief, geduldig en eerlijk.

Qua voeding kiest u het beste voor hondenvoer dat voor dit ras gemaakt is en toegespitst is op de leeftijdsfase. Speciaal Vizsla voer kunt u bij Animall.be verkrijgen. Laat je goed adviseren over de hoeveelheid voeding voor dit hondenras en zorg ervoor dat de hond voldoende blijft bewegen.

Kiest u ook voor de mooie en zeldzame Vizsla? Bekijk hier alle hondenartikelen van Animall.be zodat u uw Vizsla goed kunt verzorgen.