Volgende

Alles over de Jack Russel Terriër

De Jack Russel Terriër: levendig, moedig en temperamentvol

De Jack Russel is een levendige, moedige en temperamentvolle waakse hond. De hond is zeer actief en ondernemend. Deze  speelse en eigenwijze hond is hard voor zichzelf en soms ook zeer dominant. De Jack Russel is afkomstig uit Engeland, waar ze werden ingezet om te jagen op prooidieren. De Jack Russel beschikt nog steeds over zijn jachtinstinct, maar is een speelse en zeer energieke gezinshond. De Jack Russel is tevens een zeer goede bestrijder van ongedierte. Ze passen het best bij een liefdevolle baas die sterk in zijn schoenen staat en zeer consequent is.

Kenmerken van de Jack Russel Terriër

De Jack Russel is klein en compact. Dit hondenras heeft een geblokte bouw. Ze behoren tot de kleine Terriërs. De honden hebben in verhouding een vrij brede kaak en mond en een gespierde en krachtige fysieke bouw. Ze zijn kortbenig en kan een schofthoogte van 25-30 cm bereiken. De Jack Russel Terriër komt voor in twee vachtvariëteiten. De ruwharige en de gladharige. Bij beide is de vacht dicht en gesloten. De vachtpatronen  zijn geheel wit of tankkleurige, lemon, zwarte of driekleurige aftekeningen. Ze worden gemiddeld 15 jaar.

Karakter, temperament en gedrag

Jack Russels zijn actief, moedig en temperamentvol. Ze zijn dol op rennen, spelen en graven. Op jonge leeftijd moeten ze goed met andere huisdieren worden gesocialiseerd. Dan zal er geen probleem zijn met andere soortgenoten.  De huiskat laat hij met rust, maar de kat van de buren zal hij wellicht achterna jagen. Met kinderen kunnen ze goed om, ze kunnen tegen een stootje. Het is een zelfstandige hond die zichzelf bezig houdt.

Uiterlijke verzorging

De Jack Russel met de gladde vacht heeft weinig vachtverzorging nodig. Borstel de vacht zo dat de hond straalt. De ruwharige vacht moet enkele keren per jaar geplukt worden. Dit kunt u laten doen bij het trimsalon. Voor een uitgebreide trim beurt. Dan worden de overtollige haartjes niet enkel geplukt, maar worden het baardje, het snorretje en de wenkbrauwen bij geknipt. Alsook de overtollige haartjes tussen de teentjes worden geknipt. Zodat de Jack Russel er netjes uitziet. Het plukken moet juist gebeuren. Dus vraag advies, zodat er geen huidproblemen ontstaan. De oortjes, het gebit en de nagels moeten regelmatig gecontroleerd worden.

Opvoeding en voeding

Jack Russels hebben een consequente opvoeding nodig. Zorg dat ze op jonge leeftijd socialiseren met andere huisdieren.  Het is belangrijk dat u de puppy laat wennen aan het trimmen, maar ook de nageltjes knippen en de tandjes poetsen. Dit zijn zeer actieve en temperamentvolle hondjes. De voeding die ze krijgen dient geheel gemaakt te zijn voor dit hondenras. U kunt diverse zakken voer voor de Jack Russel Terriër verkrijgen bij Animall.be voor iedere leeftijd.

Kiest u ook voor de vrolijke Jack Russel Terriër? Bekijk hier alle hondenartikelen van Animall.be zodat u uw Jack Russel goed kunt verzorgen.